Navigation Menu+

Genomineerden Bruidsfoto & Film Award 2015 bekend

Geplaatst op mrt 13, 2015 door in Bruidsfotografie

De genomineerden voor de Bruidsfoto & Film Award 2015 zijn bekend. In 8 categoriëen konden foto’s en films worden ingestuurd. Per categorie zijn 10 foto’s en 4 films genomineerd.

De Bruidsfoto & Film Award heeft als doel om aanstaande bruidsparen kennis te laten maken met de huidige trends in de bruidsfotografie en -films. Zo kunnen zij zich oriënteren op de mogelijkheden om de mooiste dag van hun leven precies naar hun wens vast te laten leggen door een professionele fotograaf of filmmaker. De Bruidsfoto & Film Award draagt zo dus bij aan de ontwikkeling van de professionele bruidsfotografie en -film in Nederland.

Categorieën

De eerste categorie is ‘Bruid & Bruidegom’, hierin staat zowel de bruid als de bruidegom centraal. De tweede categorie is ‘Klaar voor de huwelijksdag’, in deze categorie gaat het om foto’s die gemaakt zijn tijdens de momenten voorafgaand aan het jawoord. Ten derde is er de categorie ‘bruidskinderen’, op deze foto’s staan de kinderen die aanwezig zijn centraal. De vierde categorie ‘bruid’ spreekt voor zich. Ook is er een categorie ‘styling & sfeer’, waarin aandacht is voor het vastleggen van de aankleding van de trouwlocatie, feestlocatie en het trouwthema. Daarnaast is is er uiteraard ook een categorie waarin het belangrijkste moment van de dag centraal staat: ‘de ceremonie’. Verder is er de categorie ‘familiegevoel’, die zich richt op humor, liefde en emotie. Tot slot is er de categorie ‘bruiloft in beeld’, een serie van 4 foto’s uit één reportage, die een impressie geeft van de huwelijksdag. Alle genomineerden zijn te vinden op de website van de Bruidsfoto & Film Award.

Winnaars

Er kan tot 13 mei gestemd worden. Ruim 2 weken later, op 30 mei, worden de winnaars bekend gemaakt en vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats. De fotograaf met de meeste publieksstemmen wint de titel ‘Overall winnaar’. In totaal zullen er 8 publieksprijswinnaars, 8 vakprijswinnaars, 64 eervolle vermeldingen Foto en 1 bruidsfoto Overall Winnaar, 3 eervolle vermeldingen Film en 1 winnaar Film zijn.

Peter van der Lingen won vorig jaar een van de awards: “Het winnen van de Bruidsfoto Award 2015 is fantastisch! De BFA is de publieksprijs van Nederland. De overall prijs te winnen is een erkenning en waardering voor mijn werk. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit en het winnen van een Award kun je zien als een keurmerk voor mijn foto’s. Persoonlijk vind ik het gaaf om zowel van het publiek als van de vakjury zoveel mooie reakties te ontvangen. Het winnen is zeker een stimulans om ook het komende jaar weer prachtige foto’s te maken voor nieuwe bruidsparen”, aldus de bruidsfotograaf.

Vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit 5 professionals en voorzitter Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur Bruid & Bruidegom Magazine. Daarnaast zit Philippe Nieus in de jury, hij won zelf als bruidsfotograaf diverse awards. Saja Seus is journalistiek bruidsfotograaf en het tweede jurylid. Verder zit ook Ralf Czogallik in de jury, hij won meerdere BFFA’s. De jury wordt gecompleteerd door twee professionals die zelf geen fotograaf zijn. Shirley Pisano is weddingplanner en styliste, Eric Goossens is hogeschooldocent en filmproducent.

Bekijk hieronder het verslag van de prijsuitreiking van vorig jaar: