Navigation Menu+

Hoe vind je een betrouwbare drukkerij?

Geplaatst op okt 13, 2014 door in Fotografie

Op het internet zijn er tal van online drukkerijen te vinden om je foto’s te laten afdrukken. Het werkt vaak heel simpel. Je selecteert wat je wilt hebben zoals losse foto’s, een fotoalbum of zelfs een kalender. Daarna ga je de gewenste foto’s uploaden, kiest het aantal en voilà, een paar dagen later krijg je de bestelling thuis bezorgd. Soms kun je ze ook ophalen in een vestiging van een winkel die online foto’s afdrukken als service heeft.

Goed vergelijken

Toch is het aan te raden om, voor je een bestelling plaatst, verschillende aanbieders met elkaar de vergelijken. Op het eerste oog kunnen ze allemaal hetzelfde aanbieden, maar vaak zijn er toch belangrijke verschillen te merken. Om het voor de consument makkelijk te maken zijn er diverse vergelijkingssites op het internet te vinden die verschillende online drukkerijen hebben vergeleken.

Verschillen

royalLogoSmall

Kijk goed naar de kwaliteit en de service die geboden wordt. Kijk bijvoorbeeld naar wat voor fotopapier gebruikt wordt bij het afdrukken. Drukkerijen die papier van bijvoorbeeld Kodak Royal Gold gebruiken, genieten dan de voorkeur.

Sommige drukkerijen passen zelf beeldcorrecties toe, zodat de foto nóg beter afgedrukt wordt. Bekijk of je zelf ook nog beeldcorrecties kunt uitvoeren, zodat je zelf de overhand hebt in het hele proces.

beeldcorrectie

Voorbeeld van beeldcorrectie: door een andere kleurbalans heeft de foto een ander karakter gekregen.

Bekijk ook zeker de mogelijkheden van het uploaden van de foto’s. Bij sommige sites moet je een apart uploadprogramma downloaden. Vind je dit niet prettig, kies dan voor een andere drukkerij.

Termijn van levering

Misschien nog wel het meest belangrijke punt is de leveringstermijn. Ook hier zijn grote verschillen te zien. Heb je écht je foto’s nodig voor dat ene speciale moment, dan ga je natuurlijk voor de drukkerij die gegarandeerd levert binnen een bepaalde tijd. En niet te vergeten: de verzendkosten. Die zijn ook niet overal hetzelfde.

Het loont dus zeker om verschillende fotodruk services met elkaar te vergelijken en lees zeker de ervaringen van andere gebruikers. Omdat het aanbod zo ontzettend groot is hebben wij een voorselectie voor je gemaakt op basis van onze eigen ervaringen.

logoR&H DrukkerijDeze drukkerij biedt een extra service, je kunt namelijk de medewerker vragen om jou te helpen met het maken van een uniek ontwerp, en deze drukken zij dan gelijk af.

drukhetnuDrukhetnu – Online drukkerij Drukhetnu.nl heeft als voordeel dat zij niet alleen betaalbaar zijn, zij kunnen binnen 24 uur een bestelling afleveren. Handig als je even snel iets nodig hebt. 

logo_head.13670385Firstprint - De meeste drukkerijen accepteren alleen PDF bestanden, Bij Firstprint kun je ook andere formaten laten afdrukken zoals JPG en TIFF.