Navigation Menu+

Meer plezier van je vakantiefoto’s

Geplaatst op aug 25, 2013 door in Fotografie

vakantiefoto strandTerug van vakantie belanden de vakantiefoto’s vaak na één keer kijken op een memorystick om daarna in de vergetelheid te raken. 60 procent van de Nederlanders doet niets met de foto’s die gemaakt zijn tijdens een vakantie. Zonde, want van het terugkijken van de kiekjes kun je heel vrolijk worden door nog even goed te lachen om die leuke momentjes. Hier een aantal tips om je vakantiefoto’s op een creatieve manier te verwerken zodat je er meer plezier aan beleeft.

Maak een (digitaal) album

Vroeger moesten de foto’s wel afgedrukt worden om bekeken te kunnen worden. Stapels albums van vakanties en speciale gelegenheden werden op verjaardagen en feestjes uit de kast getrokken. Met de nieuwe technologieën maken we tegenwoordig veel meer foto’s. De eerste stap is dan ook het selecteren van de mooiste foto’s. Het slimste is om zo snel mogelijk na de vakantie de foto’s uit te zoeken. Van uitstel komt immers afstel! Deze kun je direct in een online album plaatsen op internet en delen met vrienden. Leuker is om vervolgens zelf een album te ontwerpen en deze af te laten drukken. Op verschillende sites worden handige programma’s aangeboden om eenvoudig het album te ontwerpen naar je eigen smaak. Je kunt zelfs tekst toevoegen om nog meer herinneringen in het fotoboek op te slaan. Ben je tegelijkertijd een verzamelaar van entreetickets en bonnetjes? Scan deze dan in en ‘plak’ het digitaal in het album. Het fotoboek wordt waarschijnlijk weer op het eerst volgende feestje uit de kast getrokken.

Canvasdoek

Je mooiste foto kun groot (of klein natuurlijk) op canvasdoek of plexiglas laten afdrukken. In plaats van één foto kan er ook een collage gemaakt worden van de leukste foto’s van de vakantie. Hoe groot het doek wordt bepaal je natuurlijk zelf aan de hand van de ruimte die je beschikbaar hebt aan de muur.