Navigation Menu+

Pride Photo Award 2014 uitgereikt

Geplaatst op aug 31, 2014 door in Fotografie

boy-parisa-taghizadeh-smallIn Amsterdam is op 29 augustus de Pride Photo Award uitgereikt aan de Engelse fotografe Parisa Taghizadeh. De foto komt uit de serie ‘Boy’ die gaat over haar zoon van toen vijf jaar oud en destijds het liefst speelde met kleurrijke meisjesachtige dingen als nagellak, maskers en kettingen.

Internationale vakjury

Uit de bijna 3.600 inzendingen door 375 deelnemers met 62 nationaliteiten werd de foto door internationale vakjury gekozen. De jury vond prijsde de foto  omdat het een universele positiviteit uitstraalt. Op de foto staat een kind met een gekleurd carnavalsmasker. Het is niet duidelijk wat het geslacht en de leeftijd van het kind is. De jury vond verder dat “Boy’s masker een universeel positief symbool is, een kans om de vloeibaarheid te ervaren van een nog niet vastliggende gender identiteit, vol van lichtheid en hoop voor de toekomst.”

Pride Photo

De Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s die gaan over de seksuele en gender diversiteit. De foto’s konden ingezonden worden in vier categorieën: documentair, gender, getting closer en een open categorie. De ingediende foto’s laten een weerspiegeling zien van de onrust die in de wereld heerst, de toenemende onderdrukking en het geweld tegen de LHBT-gemeenschap (Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender gemeenschap). Aansluitend aan de uitreiking van de award werden alle foto’s geëxposeerd in Amsterdam. De foto’s zijn van 30 augustus tot 26 oktober te zien.